Uitvoeren gewasbescherming, spuitlicentie 1

Waarom is een bewijs van vakbekwaamheid (ook wel licentie genoemd) nodig?
Sinds 1 juli 1996 heeft iedereen een bewijs van vakbekwaamheid nodig voor het verkopen, in opslag hebben of toepassen van professionele gewasbeschermingsmiddelen.
De regelgeving vloeit voort uit het overheidsbeleid naar een verdere verduurzaming van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, gericht op het verminderen van risico's en emissies.
Er is afgesproken dat iedereen die met professionele gewasbeschermingsmiddelen werkt, een vakbekwaamheidsbewijs moet hebben. Dat is het bewijs dat iemand over kennis en vaardigheden beschikt.
Voor het bestrijden van mollen en woelratten met middelen op basis van fosforwaterstof is het bewijs Mollen- en Woelrattenbestrijding verplicht. Sinds 1 juli 2015 is voor chemische bestrijding van ratten en muizen met rodenticiden een KBA aantekening verplicht.

Doelgroep:
Voor ondernemers en werknemers die gewasbeschermingsmiddelen aankopen, toepassen en in bewaring hebben en werkzaam zijn in de sector glastuinbouw. Zij dienen in het bezit te zijn van het Vakbekwaamheidsbewijs Uitvoeren Gewasbescherming (spuitlicentie 1).

De cursus is de voorbereiding op het examen en omvat de volgende onderwerpen:
- schadebeelden en veroorzakers van schade
- onkruidherkenning, gewasbescherming en beleid
- voorkomen van aantastingen, gewasbeschermingsmethoden
- samenstelling, indeling, werking en keuze van gewasbeschermingsmiddelen
- gewasrisico’s, milieurisico’s, persoonlijke bescherming
- etiketlezen, toepassingstechniek, berekenen van de benodigde hoeveelheid middel
- emissiebeperking, afvoer van restanten van gewasbeschermingsmiddelen.

Op aanvraag.

Opmerking omdat deze cursus valt onder ‘wettelijk verplicht” is er géén Colland subsidie

Inschrijven > Meer weten?

Download hier de laatste NieuwsVisi in PDF formaat.
Bekijk hier het cursusmenu


Cursus Rijden met de heftruck

Cursus Rijden met de heftruck

Nu ook voor engelstaligen.!! Cursus voor het behalen van het heftruckcertificaat voor nederlands-, pools en engelstaligen. Klik hier voor de...
18-06-2020
“Binnen onze organisatie bestond regelmatig een taalbarriëre. Wij vonden in AgraVisi een passende partij die een taalcursus op de werkvloer kon geven. De samenwerking is persoonlijk en vragen worden snel en daadkrachtig opgelost.”
Machteld Ligthart, Hessing Supervers
We delen de visie op training en advisering in de agrarische sector, namelijk actief en doelgericht met elkaar en met onze opdrachtgevers. Lambertus Vogelzang (docent Motiverend en resultaatgericht leidinggeven)
Ik vind het heel leuk als ik de mensen mee kan geven dat planten ontzettend slimme en mooie oplossingen hebben gevonden voor de uitdagingen van het bestaan op één vaste plek, en dat ze het leven ‘van lucht, zon en water met een beetje mineralen’ tot in de perfectie beheersen. Nollie Marissen (docente plantenfysiologie)
AgraVisi is Paul Bakker, Paul Bakker is AgraVisi! Paul staat voor wat hij zegt! Lida Sneekes (Fa. A. Sneekes & Zn)

Onze ervaring met AgraVisi: Breed cursusaanbod, laagdrempelig, persoonlijk, flexibel.

Zeggen wat ze doen, maar doen ook wat ze zeggen!
Margareth Ottenhof (Tobias Bromelias)

AgraVisi verzorgt de juiste combinatie van personen, een boeiend en goed ingedeeld programma, complete voorbereiding en de juiste omgeving.

Dit samen vormt het recept voor interessante en prikkelende cursussen.

Bjorn Bunnik (Bunnik Vriesea's)